Monster KIRAC heelt niet de wonden van de schrijver Houellebecq.

?‘Keeping it real’¿

“Het gaat heel slecht met me, ja”, verzekert de Franse schrijver Houellebecq in EL PAÍS van vandaag. ‘Ik voel woede en ik wil iedereen pijn doen die achter me aan zit, maar dat kan niet. En ik schaam me, niet alleen uit bescheidenheid, maar ook omdat ze me voor de gek hebben gehouden”.

Er was sprake van een onevenwichtig contract. De hoofdrolspeler voelt zich niet alleen kut hij heeft ook nog eens de taal van zijn lichaam verloren…

“Ik voel me verkracht,” zegt Houellebecq.”

Bartje moet hangen: keeping it real!


“Ik ben inderdaad heel dom geweest”, zegt hij op een gegeven moment in het gesprek, dat vrijdagmiddag vroeg telefonisch plaatsvond. (1 april 2023) En hij herinnert zich dat hij in november een seksuele ontmoeting had in Parijs waaraan hij deelnam met zijn vrouw, Qianyum Lysis Li, en de Nederlandse Jini van Rooijen. Dat nog wel.

Kirac heeft een primeur. Een kunstslachtoffer zonder dader? Kirac heeft Houellebecq 400 bladzijdes laten tekenen. Houellebecq tekenende BLIND.

Kirac zal Houellebecq’s leven lang laten herinneren aan deze misser. Is dit wat KIRAC bedoelt met ‘Keeping it real’.

Verkracht door Kirac kunst? Voelt hij zich een dwaas die door een kunstcollega door de internet verkrachter Kirac, is verneukt. Gelukkig komt er een boek over de contractuele verkrachting van Kirac. Jammer er is alleen een NU. Niets kan teruggedraaid worden. Alleen Kirac loopt een gevoelige kunstdeuk op.

Er moet een beweging komen voor Houellebecq nu het contact met Kirac verloren is. Maar ja, dit zie je overal. Houellebecq zelfverlies, rouwverwerking en straks een geweldig boek?

Lees hier het gesprek met Houellebecq en El Pais.

Francisco José De Goya y Lucientes Spaanse schilder 1746 – 1828

Geef een reactie