Madonna & Basquiat 1 miljoen $

Jean-Michel Basquiat.

1985 New York. Mijn vader kocht, nee liever gezegd, kreeg een kunstwerk omdat hij loopdiensten voor de kunstenaar deed. In Manhattan deed hij voor verschillende bedrijven, particulieren, loopwerk. Post brengen, van kantoor naar kantoor, pakketjes en soms zo klein dat hij het in zijn voering van zijn jas kon steken. Hij verdiende genoeg om bij de paardenrace vijfduizend doller in te leggen. Winst? Nul. Drankproblemen. Armoe en lopen, lopen, lopen van Brighton Beach tot Ditmars Steinway van Manhattan tot Locust Point enzovoorts, diagonaal Port Chester naar New Jersey. Zijn schoenen piepten altijd.

Op een dag kwam hij een Total Loss kunstenaar tegen. Hij deed zijn klus en begaf zich terug naar zijn kamer, met een schilderij van de kunstenaar. Het schilderij is nu in mijn bezit: Jean-Michel Basquiat. Ik heb het schoongemaakt, misschien te veel. Het lijkt wel nieuw.

1985 New York Madonna & Jean-Michel Basquiat.

Robert Kruzdlo 2022 Cadiz Spain

 

Geef een reactie