Moeder Betty Boop

O, moeder … u speelde zo mooi theater.

Uit het boek: Spiegel roman: In de voorkamer, de kamer van moeder, vader kwam daar nooit, stond een ontstemde Steinway. Moeder speelde bijna elke dag Liszt en soms, uit woede, Betty Boop.: I wanna be loved by you, zich een kramp in haar vingers. In de zomer zette ze de ramen open. Wandelaars hielden soms voor de villa halt en luisterde naar de pianomuziek, die over de brede in bloei staande ligusterhaag de weg opdreef, het dal in. Ik keek vanuit mijn slaapkamerraam, hoe sommige wandelaars weifelden of ze door zouden lopen. De weg voor de villa was nog niet geasfalteerd, hier en daar belegd met kinderkopjes en zat vol kuilen. Een keer stond ik op de gang te luisteren naar de pianomuziek – wat een vrede – toen langzaam de kamerdeur van vader openging en fluisterend zei hij: in 1875 speelde overgrootmoeder op dezelfde piano als Liszt. Toen sloot hij de deur.

Robert Kruzdlo Spain 2022

Cadiz Andalusië

Geef een reactie