Amersfoort taal en werkelijkheid

Links Robert Kruzdlo

Op Neerlandistiek stond 10 mei dit artikel van Marc van Oostendorp.

Mijn reactie: ‘Taal beschrijft niet het ‘dwingt’ de lezer in taalregels te denken.’

Zo is de zin; `Waarover men niet spreken kan, daarover moet men zwijgen.,’ onzin, …omdat wat niet gezegd kan worden al in de zin verankerd ligt. Taal, is een gevangenis van regels die de werkelijke werkelijkheid niet kan beschrijven door haar regels. (Ik heb een paar woordjes aangepast.)

Taal geeft de mensen een machtsgevoel over een ander. Het boek van Jeffrey Wijnberg is daarvan een voorbeeld. Lees en huiver.

Ik kijk dwars op de gangbare meningen, dit ligt in mijn genen. Mondriaan was mijn grote voorbeeld.

Dwars door een boom kijken Mondriaan 1912

Robert Kruzdlo Amersfoort 13 mei 2022

.

Geef een reactie