!dyonisich hermann nitsch ist tot!

Hondse kunst van Hermann Nitsch

1938 bin ich in wien geboren und im 2. weltkrieg aufgewachsen. von 1943-1945 musste ich als kind täglich bombenangriffe erleben. mein vater fiel in russland. der krieg machte mich schon als schüler zum kosmopoliten und gegner aller nationalitäten und aller politik.

hermann nitsch de holenmens, hondse kunstenaar, filosoof, een weerspannige kunstenaar, rebellie, opstandig; de kunstenaar dient de deugden van de recalcitrant en de opofferende weerspannigheid te belichamen: dit is mijn lichaam en dit is mijn bloed. biologischer kan het niet: goddeloos en atheïstische polonaise.   

Foto Ars Electronica Hermann Nitsch

het uit de aarde opstijgt je voeten bereikt aan een eindeloze reis begint doorbloed het

luister

hoor

het

Robert Kruzdlo Barcelona 20 april 2022

Geef een reactie