Sánchez gaat morgen 15 september 2021 praten met een verdeeld Catalonië.

In de Verenigde Staten oordeelde het Hooggerechtshof van Alaska in 2006 dat “staatsafscheiding duidelijk ongrondwettelijk is en daarom is een referendum hierover ongepast”.

Vraag: Is de Verenigde Staten een ondemocratisch land?

In Italië vernietigde het Italiaanse Grondwettelijk Hof in 2015 een wet van het parlement van Veneto om een ​​referendum over zelfbeschikking uit te roepen (toen de ‘independantisten‘ 60% van de stemmen hadden). 

Vraag: Is Italië een antidemocratisch land?

Beieren in Duitsland. Het Duitse Hoge Grondwettelijk Hof heeft in januari 2017 een beroep om een ​​onafhankelijkheidsreferendum uit te roepen niet geaccepteerd. Het Grondwettelijk Hof concludeert dat noch Beieren, noch een van de andere Duitse deelstaten zelfbeschikkingsoverleg kan houden

Vraag: Is Duitsland een ondemocratisch land?

Dit is een reactie van iemand. Zoals ik al eerder schreef is de politiek in Catalonië verdeelt. Dat is in de aard van het beestje: Een groot deel van de ‘independantisten‘ hebben in mijn ogen het QAnon virus opgelopen: geheimen plannen van de Spaanse regering, beschadigen van de cultuur Catalonië, en zonder enig bewijs roepen dat 80 procent voor afhankelijkheid is.

Vraag: Is de centrale regering van Spanje ondemocratisch? Ja, …als ze toegeven aan de wens van een onafhankelijk Catalonië.

Altijd gelijk hebben onder invloed van de QAnon koorts. Tekening Robert Kruzdlo 2021.

Informatie La Vanguardia.

Geef een reactie