Catalaan ERC-leider en politiekfilosoof Oriol Junqueras gelooft nog in de onafhankelijkheid van Catalonië.

Junqueras als Mohandas Karamchand Gandhi. Links zit Gandhi aan het spinnenwiel…!

Tekening Robert Kruzdlo kruzrob@protonmail.com

Junqueras: Ik ben van plan om de onafhankelijkheidsdemonstratie op 11 september bij te wonen zodra gratie is verleend.’

En dat doet hij om, zoals hij benadrukte: ‘Hoe belangrijk het is dat de secessionisten sterker en sterker worden “in alle gebieden van de samenleving”.

Waarom vallen de jongere-oudere Catalanen met hun zaagsel-dromen niet van hun geloof af en de jongeren wel?

Antwoord van La  Vanguardia: ‘Het verlies aan steun voor zelfstandigheid onder jongeren wordt een niet te stoppen trend, in lijn met de gewijzigde prioriteiten van de nieuwe generaties. Een studie die deze week is vrijgegeven door de gemeenteraad van Barcelona – de Barcelona Youth Survey 2020 – weerspiegelt de afname van de steun voor afscheiding onder jongeren in de Catalaanse hoofdstad sinds 2015.’

Ter ondersteuning, eerst vergeleek een politicus ‘Catalonië en de repressie door Spanje’ met Anne Frank, vervolgens volgde er smeekbeden naar Europa; deze strijd is uitgespeeld, vervolgens vergelijkt de politica-filosoof de strijd die Mohandas Karamchand Gandhi, en omdat dit niet genoeg is komt hij de uitputting nabei met de strijd die Ierland gevoerd heeft. (Ik noem verder geen namen van Catalaanse politici.) Op eigen benen staan is moeilijk voor de Catalaanse politici. De vergelijkingen zijn grotesk te noemen. Hun Catalaanse politieke put droogt langzaam op. Er bestaat ook zoiets als ‘democratisch – fascisme.’ Si, si, alleen de jeugd wil er niet in geloven. (De meerderheid in Barcelona?)

@robertkruzdlo 2021 Spanje 

Geef een reactie