Roman over Carles Puigdemon?

Aardige bespiegelingen en associaties over Catalonië Spanje van Travel Stories.

“Hohoho meneer Puigdemont,” repliceerde Martí : “wil je weten hoe het er in het 19de eeuwse Cuba aan toeging? Bij mijn weten boert Catalonië niet zo slecht, heeft het geen slaven en kan iedereen zijn gedacht zeggen.”“Zolang dat gedacht niet impliceert dat je onafhankelijk wil worden want dan vlieg je de bak in” repliceerde Puigdemont.“ Je stelt de verkeerde vragen vriend Puigdemont.Spanjaard of Catalaan, Cubaan of Amerikaan, Rus of Chinees, het doel van onze strijd was niet slechts een vrij Cuba maar een Cuba zonder de enorme kloof tussen arm en rijk, blank en zwart. Ga maar eens gaan kijken in Trinidad : werelderfgoed van de Unesco, werelderfgoed van de suikerslaven tot in de 20ste eeuw, ja. Ik weet niet wat jouw beweegreden waren om Catalonië van Spanje los te scheuren maar als het er alleen maar om te doen was om de eerste president van Catalonië te worden, heb je niets van onze revolutie begrepen ook al geef ik toe dat ons plaatje nog niet afgewerkt is.

Carles Puigdemon Foto Travel Stories

..

Geef een reactie