Deontologie in Catalonië?

EL PAIS     JOAN PALACÍN COLL

1 OKT 2019

In afwachting van het gerechtelijk oordeel is de nervositeit in Catalonië overal voelbaar. Zijn we bereid die te accepteren, wat het ook is? Ik denk het niet. In de zomer en herfst van 2017 hebben zich zeer ernstige gebeurtenissen voorgedaan. Vervolgens betoogde een deel van de Catalanen dat alles een grap was geweest en dat de gebeurtenissen daarom niet door de rechtbanken moesten worden (be-)veroordeeld. Na het zeer lang proces van enkele maanden, denk ik dat het Hooggerechtshof een eerlijke straf zal uitspreken. Of we nu wel of niet geloven in de onafhankelijkheid van het Hooggerechtshof, dat is een zaak van iedereen. 

Ik vermoed dat er heel moeilijke dagen naderen om in Catalonië te wonen.

Vrij vertaald Robert Kruzdlo