Fietsers uit de binnenstad?

De stad Amsterdam slipt dicht met fietsers. De wandelaar houdt daar rekening mee door de fietser op een zebrapad voor te laten gaan. Het wordt nog erger als een haag van trapijzers een muur vormen waar je niet meer doorheen kan, en, er een kleine opening overblijft om een terras te bereiken. Fietsers zijn de ijzerenpaarden die straks de hele binnenstad verstoppen. Na de auto moet de fietser aan geloven: geen fietsers meer in de binnenstad.

Hoe is dit in Japan waar in plaats van fietsen, froom froom gaat. De scooter heeft daar de macht. Georganiseerd froomt men door de stad. Het beeld is niet anders dan bijvoorbeeld in Amsterdam.


https://aeon.co/videos/time-dilates-and-people-flow-in-and-out-of-each-other-in-a-hallucinatory-urban-commute

De Japanse filmmaker Hiroshi Kondo heeft dit fenomeen op een adembenemende video vastgelegd, op een hallucinerende froom-froom knalt men door Taiwanese hoofdstad Taipei: een rivier van blik. Naarmate het stuk vordert, wordt het tempo steeds duizelingwekkender, totdat uiteindelijk de menigte van blik versmelt tot een amorfe van kleurig licht en een waas van bewegingen.

Net als in Amsterdam zal het uiteindelijk op deze manier in een verstikkende hartstilstand eindigen.