TROUW

Stevo Akkerman schrijft in TROUW 18 april een column waarin hij de ‘keiharde nuance’ en het ‘onverbiddelijke enerzijds-anderzijds’ bepreekt. Hij komt tot de volgende konklusie:


“Toen kwam Baudet gisteren met zijn aanval op een 16-jarig meisje, klimaatactiviste Greta Thunberg, die kampt met autisme. Baudet omschreef haar als ‘dit vroegrijpe Alice Miller-syndroom’ en ‘dit narcistisch pubertijdsperikel’ (sic). De ‘kneuzen’ die met haar ‘meejanken’ wilde hij ‘vervangen en verslaan’. Los van de vraag of 16-jarigen politiek moeten worden ingezet: als dit de beschaving is waar Forum-liefhebbers van dromen, dan wordt een gesprek niks.”


Een Alice Miller-syndroom is op iedereen van toepassing. Ook op Stevo. Het wordt nooit een vrij gesprek als je een kopie bent van je ouders, zelfs als je denkt dat je vader je niet meer in de weg staat. Je kunt je nooit ontworstelen aan het Alice Miller-syndroom: kom we gaan praten.


@robert kruzdlo