Gendagen

Heleen Mees is econoom en schrijft op 9 april in de Volkskrant dat er aapdagen zijn en dat de vrouw verlangt om misbruikt te worden: moraal doet er niet toe: hier zijn genen aan het woord, schrijft ze.
Mees bedoelt dit natuurlijk figuurlijk. Misschien wel cynisch? Na een lange lijst van opsommingen, personen die reageren op Baudets politiek-filosofie, komt Mees tot de conclusie: Baudet is niet een leerling van Roger Scruton maar van Michel Foucault. Leerling?


Voor de Volkskrantlezer die Roger Scruton of Michel Foucault niet kennen is niet leuk. Het zijn twee filosofen of is dat niet genoeg? Het zijn mannen en geen vrouwen. Ze zijn alle twee door het machtscentrum begeesterd. Ze houden ervan alles onder controle te houden en hebben er dikke boeken over geschreven. Waar wil ik heen?


Mees, heeft haar column zelf niet geschreven, dat hebben de genen gedaan. Baudet is geen leerling van Foucault, hij is net als Mees genetisch bepaalt.


Economen, als ze al iets kunnen voorspellen zijn ze altijd te laat.

Misschien de politiek ook?

@robert kruzdlo