Tommy Wieringa weet

Er staat een weet fout of noem het denkfout in dit artikel van T. Wieringa NRC Handelsblad 7 april 2019. De zin: Maar toen de SP vorig jaar een voorstel deed om 530 miljoen euro te investeren om de loonkloof tussen het primair en het voortgezet onderwijs te dichten, stemde Forum tegen. Liever dient Forum het onderwijs met een kliklijn. Met agitatie, verdachtmaking en stoken in het klaslokaal. De suggestie van een vijfde colonne. Ziedaar het front van Thierry Baudet.

Wat is de denkfout? Namelijk, het wil niet zeggen dat als er 530 miljoen euro extra voor de salaris van leraressen en leraren komt, dat daarmee Baudet noch glijk of ongelijk heeft. Je geeft alleen meer geld uit voor dezelfde onderwijssituatie, leerprocessen, voortgaande deflibreren van een ongezonde onderwijssituatie.

T. Wieringa: Maar iedereen doet er verstandig aan om zijn woorden (T.Baudet.) niet alleen uiterst serieus maar ook heel letterlijk te nemen. Ook die van de schrijver T. Wieringa?